Soms zitten
kinderen in de knel

Waarom spel ?


Spel is de taal van het kind. Met name voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar is spelen dé manier om zich te uiten, de wereld te ontdekken, dingen te begrijpen, emoties te ventileren en ingrijpende gebeurtenissen in hun leven te verwerken.

Wat een kind nog niet zo goed kan zeggen kan het wel in spel laten zien. In de spelkamer kan het kind in alle vrijheid spelen en beleven onder deskundige observatie van de speltherapeut.

Is er iets met mijn kind ?

 

Praten over je gevoel


Volwassenen hebben geleerd dat praten helpt. Voor kinderen is het echter moeilijk om over hun gevoelens, angsten en zorgen te praten. Kinderen zijn praktisch ingesteld en kunnen zich beter met spel uiten dan met woorden.

Soms zitten kinderen zo in de knel dat ze erg prikkelbaar zijn en veel ruzie maken, snel huilen, veel aandacht vragen. Anderen uiten ongenoegens in klachten als buik- of hoofdpijn, bedplassen, slecht slapen of angstig zijn. Wanneer kinderen langere tijd deze signalen laten zien kan het normale ontwikkelings-verloop in gevaar komen. Speltherapie kan eraan bijdragen dat kinderen en ouders weer op een goede manier verder kunnen met hun leven.